Wat zegt jouw kind het liefst te willen?

Heb jij dat ook weleens … dat je kind uit het niets iets zegt wat je raakt? Mij overkwam dat gister.
Mijn dochter zegt: ‘Mam, weet jij wat ik het aller liefste wil?’  Ik: ‘Nee.’ Zij: ‘Dat jij lacht.’
Voor haar staat lachen voor contact en plezier, zei ze. ‘Het voelt zo fijn.’

Maar er zit meer onder en dat wilde ik met jou delen.

Lachen is non verbale communicatie. Meestal kijken mensen elkaar ook even aan omdat ze het onderwerp of de situatie beiden leuk vinden. Mensen die elkaar niet leuk vinden lachen zelden samen. Dus tegelijk met het samen lachen krijgt je kind het bericht leuk gevonden te worden. Lachen geeft energie en is een boost om weer door te gaan. Er bestaan niet voor niets lach therapieën.

En er is nog meer, ouders die lachen of plezier maken met hun kind zijn op dat moment ontspannen en toegankelijk. Er is geen piekeren of in zichzelf gekeerd zijn dus je kind kan je bereiken, het kan een vraag stellen, het kan geholpen worden als dat nodig is. En dat is wat mijn dochter voelt als ik lach, ze staat er dan even niet alleen voor. Eye opener voor mij!

Hoe zit dat bij jou?

Wil je in het reactie-veld hieronder delen wat jouw kind het liefste van je wil om in contact met je te zijn? Jouw ervaring kan helpend zijn voor andere ouders.

Als je dit bericht de moeite waard vindt, deel het dan met andere ouders via Facebook, linked-in of twitter.

Veel fijne momenten met je kind.

Maria Simonslogo

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Speak Your Mind

*