Drialoog

Drialoog: met respect voor jou, je partner en jullie kind(eren). Heel veel kinderen worden door twee volwassenen opgevoed. Tegenwoordig gebeurt dat ook vaak in twee verschillende huizen. Volwassenen willen elkaar steunen en op één lijn zitten, omdat het duidelijkheid naar de kinderen biedt. Er zit een andere kant aan deze visie. Vrij makkelijk kan een ‘twee tegen een’ situatie ontstaan . Voor je het weet zit je in de strijd met een van de drie.gezin Herken je dat? In Drialoog leer je een krachtig systeem van steunen met respect voor alle  drie. Ook leer je wat een duidelijke en overzichtelijke rol voor beide ouders is . Je wilt namelijk een situatie waarbij iedereen zich respectvol behandeld voelt en elk gezinslid de kans krijgt zijn verantwoordelijkheid te nemen. Dit alles zonder dat je als ouder het gevoel krijgt dat jij de kar loopt te trekken.

Het leven van je kind staat de eerste 18 jaar in het teken van leren, van ontwikkelen en zelf de regie in handen nemen. Hierin heb jij als ouder een rol gekregen. Hoe je die rol in kunt vullen, waar je sterke kanten liggen, dat heb je er niet op een briefje bij gekregen. Hieraan wordt aandacht besteed binnen ‘Drialoog’. In welke rol ben ik sterker? Hoe verdeel ik de ouder-rol samen met mijn partner? ´Drie monologen maken nog geen drialoog´. Als jij als ouder een antwoord hebt op bovenstaande vragen dan sta je als vanzelf steviger in je schoenen, steviger ten opzichte van je partner en steviger ten opzichte van je kind.

reactie van ouders:

“In de cursus Drialoog heb ik geleerd beter te letten op wat mijn kinderen (16 en 13) zelf kunnen en hoe dat aan te pakken, in samenspel met mijn partner, in contact met je kind, zonder samen tegenover het kind te staan. Ik ben er heel blij mee!” M.L. 3-07-2013

Vijf jaar geleden heb ik de Gordon training gevolgd bij Maria. Deze training heeft een zeer positief effect gehad op mijn omgang met mijn kinderen, mijn partner en ook mijn werk. De manier van communiceren die ik in de cursus heb geleerd is overal op van toepassing. Drialoog leek me een mooie aanvulling op de Gordon cursus.

Een leuke praktische training met veel handvatten. En ook weer een aantal eye openers waarom bepaalde situaties thuis stroef verlopen en wat ik daar aan kan doen. Heerlijk om daar weer mee aan de slag te kunnen en het communiceren met elkaar nog prettiger te laten verlopen. Naast elkaar staan i.p.v. tegenover elkaar. Voor de kinderen is dit een hele fijne manier omdat ze op deze manier aan het denken worden gezet en zelf (met hulp) kunnen bedenken wat een oplossing zou kunnen zijn die gaat werken voor hun. Op deze manier is de kans heel groot dat er werkelijk een verandering gaat plaats vinden in tegen stelling tot een opgelegde oplossing door een ouder. A.G. 3-07-2013

Wil jij dit ook creëren in je gezin?
pak je kans!

De training beslaat twee dagdelen.

Maandag 05-12 okt 2015

Voor meer informatie of contact.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin