Gordon training


Effectief omgaan met kinderen

De training biedt een manier om anders en effectiever met elkaar om te gaan in je gezin.
“Effectief” staat voor elkaar begrijpen door goede en duidelijke communicatie. Er is ruimte voor beide partijen en er wordt gezocht naar oplossingen waar alle betrokkenen tevreden mee zijn.

In de Gordon training wordt aandacht besteed aan de volgende vaardigheden.Zó luisteren dat kinderen zich begrepen voelen. Zó praten dat kinderen u ook begrijpen. zó naar een probleem kijken dat u snel ontdekt wie nu werkelijk het probleem heeft. Zó conflicten oplossen dat niemand verliest. Zó afspraken maken dat iedereen zich eraan houdt

Dit alles om het contact met je kind en je partner makkelijker en beter te laten verlopen.
Reacties van ouders die de training gevolgd hebben: gezinscommunicatie‘mijn kind houdt meer rekening met mij’ ‘Ik maak mijn grenzen beter duidelijk’ ‘ik geeft mijn kind meer ruimte voor eigen oplossingen’ ‘ik kan mijn kind zeggen dat ik het niet met hem eens ben en toch in zijn/haar waarde laten’

Reacties van ouders:
‘Als ik zie hoe groot de veranderingen, meer rust, meer begrip, geen woede aanvallen meer omdat ze zich gehoord voelen, binnen ons gezin na zo’n korte periode zie ik heel erg het belang om dit in te zetten, ik gun het iedereen!’ (Patricia Naber, moeder van drie kinderen 4-7-9 jaar)

‘Iedereen loopt tegen dingen aan in de opvoeding en het is eigenlijk best leuk om dat met elkaar te delen. Maar naast dat het leuk is is het ook ontzettend leerzaam, juist omdat het wordt gevat in een theoretisch kader.’ (Maarten Verburg, vader van twee kinderen,, 4 en 9 jaar)
Maartens verhaal: https://youtu.be/r5HDA5wvERk

‘Ik vind het een super interessante en bijzondere training omdat ik zie en merk dat het werkt.’ (Lydia van der Kamp, moeder van een kind, 2 jr)

Wat een gave leerzame tijd. Niet alleen veel over mezelf geleerd maar ook hoe ik anders om kan gaan met situaties. Fijn om zo snel in de praktijk gelijk feedback van de kinderen te krijgen. Marieke van Pijkeren, moeder van een kind, 2 jaar en gastouder.
Marieke’s verhaal: https://youtu.be/OT50dFjP6sY

Resultaat: Meer respect, samenwerking en gezelligheid in het gezin. Kinderen van ouders die de Gordontraining gevolgd hebben, hebben een sterker gevoel van eigenwaarde en kunnen zich vaak beter beheersen met begrip voor anderen.

Voor meer informatie of contact.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin